Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
Dora Lewis

Retragerea urmată de motive / Withdrawal followed by reasons

Retragerea urmată de motive / Withdrawal followed by reasons

RO:

Așa cum am anunțat sâmbătă într-un scurt mesaj, citez:

“EU Marian Haragos aka Maarten Sikke la sfarsitul acestui an, 31 dec. 2012 ma voi retrage total din muzica.

Motivele sunt multe si diverse, le voi prezenta peste cateva zile intr-un comunicat.

Dar tin sa mentionez ca proiectul (filmul) va fi dus la bun sfarsit si cel mai probabil ma veti mai vedea mixand doar o singura data de dupa data de 31 decembrie, ce, cum si unde, asta va fi surpriza momentului.”

În ultimele zile am preferat să tac deștept și să gândesc prost, în viziunea multora, probabil.  Am fost asaltat cu întrebări și mesaje de către prieteni, pe net și in viața de zi cu zi.  Am refuzat să le răspund sau să le ofer motivele din cauza cărora o să fac acest gest de retragere, gândindu-mă că ar fi incorect față de restul ca alții să afle mai repede. Motivele sunt multe și cu siguranță nu le voi expune pe toate,  pentru că multe țin de viața mea personală și nu cred că ar fi greu de dedus.

Întâi de toate, știu ceea ce fac și nu m-am precipitat în  luarea acestei decizii. Mai devreme sau mai târziu tot aș fi luat această  decizie. Că am luat-o acum este alta mancare de pește; știu că mulți dintre voi nu sunteți de acord cu asta și dezaprobați această decizie. Știu că unora nu le-a venit să creadă când au citit mesajul de sâmbătă și că au încercat să mă înduplece (sunt berbec, nicio șansă), dar în același timp mai știu că ne naștem singuri și murim singuri, deci  nu se poate să trăim toată viața pentru altii, fie ei și iubitori ai muzicii sau fani.

Nu mă înțelegeți greșit, am iubit și iubesc muzica și ceea ce fac și am făcut; este lucrul prin care m-am știut exprima în toți acești 11 ani și e ceea ce mă descrie, dar uneori mai avem nevoie de un refresh la viata pentru a reanaliza lucrurile și perspectivele vieții, deoarece  viața este ceva unic și frumos.

Primul motiv ar fi că , ceea ce este muzică în ziua de azi, eu nu pot să fiu. S-a transformat în ceva foarte comercial și foarte trist în opinia mea. S-au uitat valorile fundamentale ale artei de dragul banilor Și faimei, iar de aici am înțeles de ce a făcut ce a făcut și Kurt Cobain și  tocmai de aceea nu aș dori să mai văd astfel de gesturi în artă. Pentru că arta este ceva atât de epuizant și de stresant încât uneori de la culmi fabuloase ajungi în grote fără fund, iar stările de spirit nu sunt tocmai prea  placute și ușor de suportat. NU VREAU să transform ceea ce iubesc în prostituție, nu vreau să mă transform pe mine însumi în ceva hidos! Știu că replicile unora ar fi “ok, nu trebuie să te schimbi, poți avea același public la ceea ce faci”. Niciodată așa ceva nu se va întampla,  pentru că oamenii cer tot mai mult și nou, iar eu nu sunt  deschis să fac asta. Nu sunt dispus să fac ceva cu scârbă doar pentru a-mi atrage foloase de orice fel, fie ele de ordin material sau spiritual.

Un alt motiv ar fi că, în ultimii cel puțin 6 ani am fost o moara stricată care se tot învârte și învârte și învârte, fără a-și da seama că e stricată. M-am repetat de o multitudine de ori  prin ceea ce am făcut, prin starea mea de spirit și, de ce să mint?, m-am complăcut de dragul vostru, pentru a vă oferi părți în sunete din ceea ce simțeam, mi-am pierdut mii de ore  și sute de nopți în studio lucrând și modelând sunetele, am irosit probabil momente fabuloase și unice în viață,  dar eram prea orb și prea atras de ceea ce făceam. Mi-am măcinat nervii pentru a obține colaborări și în același timp am asudat de fericire luptându-mă pentru a fi cel mai bun din România. Am ignorat total problemele mele de sănătate încăpațânându-mă să nu le observ sau să nu-mi pese, am fumat sute de mii de țigări și am băut zeci de litri de cola sau vodkă,  nepăsându-mi de organsimul meu. Și toate astea doar pentru.. muzică, și aici îl citez pe Octavian Paler “Omul a devenit păcătos căutându-se pe sine şi a devenit nefericit găsindu-se.”.

În 2010 când am intrat în top 100 am avut așa, vreo 30-40 de secunde de bucurie nemaiîntâlnită, până să-mi dau seama că, de fapt, pe cât de mulți oameni iubeau ceea ce am făcut pe atât de singur eram și mă simțeam. A fost una din clipele în care bucăti din mine au început să se desprindă și să încep să-mi dau seama de tot mai multe chestii din jurul meu.  Apoi a venit clipa Martie 2011, când am aflat că sunt bolnav, apoi a venit Mai-Iulie 2011,  când am fost aproape total orb. Începeam să conștientizez tot mai mult greșelile făcute,  că orice în viață e ireversibil  și că orice faptă sau decizie are și consecințele ei;  și culmea,  chiar dacă în adâncul meu știam asta, eu tot m-am încăpățânat să fiu orb, la modul figurat și să merg mai departe cu nepasare, neglijându-mă  în continuare. Dar  după primele 4 operații , acele bucați rupte în 2010 au început să se facă tot și tot mai mari, atingând apogeul în acest an. An,   pe tot parcursul căruia și  până acum,  am întâmpinat tot felul de oameni fabuloși  și locuri uimitoare din natură.  Acest an a reprezentat porțile stâncoase prin care am reușit să trec pentru a-mi da seama în sfârșit că drumul meu cu muzica trebuie să se separe pentru că  trebuie să mă regăsesc ca ființă în ceva mult mai natural și mai simplu.

De ce sa mint? Am suferit o groază din cauza muzicii, dar în același timp parcă mi-a și plăcut, dar într-un final, vedeți , esența unui om e să tindă spre noutate și schimbare, așa că eu am ales să mai urc o nouă scară.

Sper că am reușit să mă fac înțeles, iar dăcă nu, îmi pare rău pentru asta. În final, vreau să vă spun: NU UITAȚI!  viața e ceva mult prea unic pentru a fi prierdută în monotonie și în tristețile zilei de mâine. Încercați ceva nou și natural și vă garantez că vă veți simți mult mai bine.  Așa cum am zis și sâmbătă, mă voi mai ocupa de muzica doar până pe data de 31 decembrie 2012, după această data voi mai aparea cel mai probabil doar într-un singur loc  public  în calitate de artist,  în vara viitoare. Până atunci nicio șansă și, de altfel,  nici o șansă să aflați locul unde voi apărea până în  momentul oportun veștii.

Între timp am luat puțină pauză de la filmări din cauza unor probleme fizice (de sănătate), dar în câteva zile  filmarile vor fi reluate  pentru a termina cu brio acest proect început.  Totodată voi lucra să finalizez proiectele începute în muzică și colaborările, iar emisiunea Trance Update de asemenea se va opri tot pe acea dată.

Țin să precizez că  în următorii ani  probabil voi mai scoate maxim 2 piese pe an  și zic maxim pentru ca voi încerca să mă concentrez pe total alte lucruri din viață,  iar în muzică voi mai face parte cel mult în calitate de producător de ocazie  și cel mult ca inițiator al unor noi talente; și nu în ultimul rând țin să precizez că, filmul nu se va sfârși odata cu mine și că el va continua mai departe, și în același timp sau cel mult din viitorul film despre viața mea, să luați aminte la ce vam zis aici și la morala lui.

Acestea fiind spuse, până la sfârsitul acestui an să vă țineți bine, pentru că vor urma o multitudine de noi lansări și colăborari și de asemenea mă bucur că v-am avut alături de mine în tot acești ani frumoși și ar fi ipocrizie să mint spunând că,  într-un fel sau altul nu îmi vor lipsi și țin să le mulțumesc celor din jurul meu care au avut rabdarea de a mă suporta.

 

 

EN:

 

SOON!

 

No Comments

Post a Comment